Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
Loading...

Q-color

Q-color is een digitaal fotovaklaboratorium voor vak- en schoolfotograaf. Door parate vakkennis en kwaliteitsmachines te combineren met goed colormanagement levert Q-color op Fujifilm Quality Dry Photo Paper de beste kwaliteit die fotopapier kan weergeven.

Met een gebruiksvriendelijk uploadsysteem kunt U op eenvoudige wijze uw werk aanleveren. En omdat in de digitale fotografie voor veel fotografen nog lang niet alles duidelijk is, kunt U bij ons ook terecht voor technische ondersteuning.

Productie vakwerk

Q-color drukt uw digitale bestanden van 9x13 t/m 30x120 cm af op Fujifilm Quality Dry Photo Paper en 40x40 t/m 100x300 cm op 260 grams topkwaliteit fotopapier van HP. Watervast en kleurecht. Dezelfde kwaliteit afdrukken zijn ook te leveren op duurzaam canvas. Printklare bestanden worden snel geleverd voor een scherpe prijs. Tegen meerprijs kunnen uw bestanden op kleur en dekking worden gecorrigeerd.

Q-Colormanagement

In de analoge fotografie is de keuze van een kwaliteitsfilm van belang voor het verkrijgen van een goede kleurkwaliteit. In de digitale fotografie is hiervoor een goed colormanagement nodig.

Fotopapier heeft beperkingen als het gaat om kleurweergave. Door gebruik te maken van kleurprofielen die speciaal gemaakt zijn voor de machines waarmee gewerkt wordt is het mogelijk om het maximale uit fotopapier te halen en dit resultaat vooraf op uw monitor te kunnen beoordelen.

Q-color heeft de kennis en apparatuur om professionele kleurprofielen te maken voor fotolabs, inkjetprinters en monitoren. Tegen zeer redelijke prijzen komen wij op locatie uw apparatuur kalibreren en voorzien van icc profielen.

Fuji lab bij Q-color


Q-color werkt met een Fuji DL600 inkjet minilab. Dit met een "Tipa Award" bekroond minilab werkt milieuvriendelijk zonder chemie.
De foto's worden met kleurechte inkt gedrukt op top kwaliteit papier van Fuji, één van 's werelds grootste producenten van fotopapier.

Omdat het weergave kleurbereik van inkt veel groter is dan het kleurbereik op chemisch ontwikkeld papier worden de afdrukken voller en natuurlijker van kleur. Doordat er geen emulsieverschillen zijn tussen de verschillende papierformaten zijn er geen onderlinge kleurverschillen en is zwart/wit ook echt zwart/wit.

Illford Galery papier

Illford Galery papier. Het Illford Galery papier heeft de uitstraling en structuur van het "oude" chemische bariet papier en heeft een licht sepia basiskleur.
In tegenstelling tot het moderne papier heeft de achterzijde geen plastic coating en heeft als 390 grams papier een bijna karton achtige dikte. Illford Galery papier is leverbaar op formaten vanaf 30x40cm. De prijs voor Illford Galery papier is 2 x de prijs van een standaard digitale print.